söndag 3 juni 2012

Vi har varken stege eller svart katt i stallet!


Ja vart ska jag börja :O vilken j*vla helg :/

I torsdags fick mina små vänner välförtjänt vila som var meningen eftersom det gått mycket och jag hade tvätt hela eftermiddagen/kvällen. Men fredag blev inte som planerat, hade tänkt iaf longera en och rida den andra, men de hann jag ju inte, eftersom jag fyllde år så skulle det fixas med tårta och allt annat efter jobbet, trött och på riktigt dåligt humör var jag. Sen var det riktigt skitväder var det med regnskurar i stort sätt hela eftermiddagen, så de fick vila även denna dagen.

I lördags kom jag till stallet på glatt humör och såg fram emot att rida Ramon :) men det vände ju snabbt, hann inte mer än ta in hästen så började det ösregna :S stod inne och borstade en lång stund och klippte manen osv. Sen slutade det regna och jag skulle testa sadeln med ett vidare järn eftersom det blå var för smalt, la på sadeln och spände sadelgjorden och sadeln låg värre än vad något annat har gjort :( ÅÅÅH jag blev så arg, ledsen och stressad, trodde jag hade hittat något som jag iaf kunde ha ett tag men nej då!!!



hela bakdelen stod rätt upp :(




Mina slutsatser blev att bommen är för rak eftersom den glider fram och lägger sig på hans rakaste punkt som resulterar till att den lägger sig alldeles för långt fram oavsett vilken bomvid jag har, och med detta järn blev den också alldeles för vid. :S
Så jag tog en padd då den låg illa men bättre, hoppade upp och red några varv, hoppade av nästan lika fort igen, då det inte kändes alls bra :( Så nu vet jag det, han kan inte ha Bates :/ så även denna faller bort :(

Sen skulle jag hämta Mimmi tänkte rida en sväng, då började det ösregna så åter igen fick jag stå o fördriva tiden med att borsta och klippa, så jag tänkte longera lite så hon iaf får röra sig, det gick jätte bra. Precis när jag har avslutat longeringen så börja det regna som fan, ännu mer än tidigare skurar och jag var påväg ned till hagen med Mimmi, jag blev totalt plask!!!
Upptäcker sedan när jag känner mig klar och ska cykla hem att det ligger en död råtta i badkaret, jag trodde jag skulle börja gråta, vad har varit bra denna dagen?! Ja det var ju bara till att sanera badkaret i ösregn! Kul liv! 




Men en glad nyhet är iaf att idag provade jag och Felicia hennes sadel igen och den ligger faktiskt bra på honom, en bomvidd vidare så tror jag att den blir kanon och det bästa är att jag har hittat en likadan begagnad fast mot dressyr :) :)


Nu är detta en hoppmodell vilket jag inte ska ha :)







Den gled inte fram öht :) den ser ut att ligga långt fram med kåporna luras han är helt fri i bogarna :)

Nu till den andra dåliga nyheten, Meems har fått hovböld :/ så hon går nu i sjukhage med lindad tass :( stackars mitt lilla hjärta, så om en vecka kommer Jerker ut igen och se hur det ser ut. Som tur var så satt den ut mot kanten på hoven och verkade inte vara inflammerad, återstår att se på tisdag om det har kommit något gojjs då eftersom i morgon ska hennes "jodopaxbandage" bytas ut till bomull.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar